Bewegen in Rouw

Online workshop

4 donderdagavonden

In deze workshop maken we verbinding met ons lichaam. Vanuit deze verbinding onderzoeken en ervaren we hoe het omgaan met ‘dood en verlies’ in ons leeft.

Elke donderdagavond zal in teken staan van een thema, denk aan steun, veerkracht, grond, verbinding,…

Via opdrachten, zoals geleide meditaties, gewaarwordingsoefeningen, bewegingsonderzoek en -improvisaties, zullen we het thema met en in ons lijf exploreren. We benoemen wat vertrouwd is voor ons en wat nieuw is. Wat ons steunt en plezier geeft, en wat spannend en kwetsbaar voelt. Door ons lijf erin te bewegen geven we ruimte en draagkracht aan het ‘gevoelde’.

"Ik voelde me veilig bij je en bij de anderen. In de warmte die we met elkaar hadden kon ik mijn emoties gemakkelijk op laten komen. Het fysiek ervaren van mijn worsteling met de dood van mijn ouders was nieuw voor me en heel bijzonder. Ik kwam moe thuis, niet op een zware manier, maar juist alsof ik veel zwaars had achtergelaten" 
Ervaring van Maarten B.

De workshop werkt enerzijds openend en verkennend rond het thema verlies. Anderzijds zijn deze bijeenkomsten erop gericht om bedding, rust en steun te kunnen ervaren in je lichaam, in jezelf en in het contact met de ander. Ieder krijgt de ruimte om op zijn eigen, unieke wijze zijn (rouw)dans te vinden. We werken zowel individueel als in duo’s en delen ons proces met elkaar.

De workshop vindt plaats op 4 donderdagen, 20 mei, 27 mei, 3 juni en 10 juni. De groep bestaat uit max. 10 deelnemers om een sfeer van intimiteit en veiligheid te waarborgen.

Wie is Marie

Marie Goeminne is sinds haar kindertijd al gefascineerd door het menselijk lichaam. Via het lichaam kan ze zich uitdrukken, zichzelf laten zien. Ze werd danser en later choreografe. Emoties, overtuigingen en zielenroerselen ziet ze als bewegingen die via het lichaam vorm krijgen en tot uitdrukking komen. Gedurende de jaren ging ze zich meer en meer verdiepen in de wisselwerking tussen lichaam en geest. Dat leidde ertoe dat ze Boeddhisme ging beoefenen en later biodynamische psychotherapie ging studeren. Marie vindt het interessant haar danskennis met haar kennis uit de biodynamische psychotherapie te verbinden. Daarbij hebben de thema’s die ze gedurende haar workshops onderzoekt altijd een persoonlijk verhaal.

 

Adres

online- je ontvangt
een zoomlink

Data

20 mei
27 mei
3 juni
10 juni
telkens van 19.30-21.30u

Tarief

110,- Euro

Aanmelden

Je kan je aanmelden via de link van de Volksuniversiteit Amsterdam. Klik hier