Wie is Marie

Marie Goeminne is sinds haar kindertijd al gefascineerd door het menselijk lichaam. Via het lichaam kan ze zich uitdrukken en zichzelf laten zien. Ze werd danser en later choreografe. Emoties, overtuigingen en zielenroerselen ziet ze als bewegingen die via het lichaam vorm krijgen en tot uitdrukking komen. Gedurende de jaren ging ze zich meer en meer verdiepen in de wisselwerking tussen lichaam en geest.

Dat leidde ertoe dat ze boeddhisme ging beoefenen en later Biodynamsiche psychotherapie ging studeren. Gedurende deze opleiding ontwikkelde ze een dieper bewustzijn over het lichaam. Door te luisteren naar de sensaties in het lijf (door te voelen waar het warm of koud is, spanning of ontspanning, actief of passief,…) en daarmee een ‘gesprek’ aan te gaan, konden onderdrukte of onbewuste gevoelens een stem krijgen.  Zo ervaarde ze hoe het lichaam een bron van steun, wijsheid en plezier kan zijn. Haar lichaam is nu de basis van waaruit ze leeft en handelt.

Marie is ook mama van Timon en Kikkertje*. Haar hart gaat uit naar pas-geworden moeders. Baren en geboorte ervaart ze als een unieke fase in het leven en ontwikkeling in het vrouw-zijn. Tegelijkertijd is het een hele kwetsbare fase en kan extra zorg soms steunend zijn. Daarom biedt Marie ook biodynamische massage sessies aan bij mama’s thuis.